- Segons càlculs d’ACCIÓ, Catalunya és el 5è territori del món amb més empreses que participen al congrés, només per darrera de Xina, Alemanya, el Regne Unit i els Estats Units
- Catalunya representa el 67% del total de participació de l’Estat al congrés més important del món del sector audiovisual, que comença la setmana vinent a Fira de Barcelona
- El pavelló de la Generalitat a l’ISE facilitarà la participació de 30 empreses catalanes, amb la previsió que facin 1.000 reunions de treball i generin un volum de negoci de fins a 2,5 milions d’euros
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha anunciat aquest matí que 80 empreses i centres tecnològics catalans participaran amb estand en l’edició d’enguany del Integrated Systems Europe (ISE). Es tracta d’un 9,6% més de participació de companyies catalanes que l’any anterior segons càlculs d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, i la xifra més alta de la història del congrés, l’esdeveniment més important del món del sector audiovisual que se celebrarà del 30 de gener i fins al 2 de febrer a Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat.
Així, Catalunya serà el 5è territori amb més companyies i entitats que participen a l’esdeveniment, superat només per la Xina, Alemanya, el Regne Unit i els Estats Units, i per davant de països com Corea del Sud, Països Baixos o França, segons les dades d’ACCIÓ. De fet, la participació catalana al congrés representa el 67% del total de les empreses de l’Estat amb presència a l’ISE.
Torrent ho ha donat a conèixer després de mantenir una reunió de treball amb al director general de l’ISE, Mike Blackman. El titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “la consolidació de l’ISE a Catalunya i a Barcelona reforça de manera evident la visió arreu del món del nostre territori com un hub tecnològic de referència”. En aquest sentit ha subratllat que “l’ISE és una oportunitat per generar un impacte positiu en les empreses catalanes del sector. La presència del saló és important no només per la seva presència física sinó per les ramificacions que les empreses catalanes son capaces d’establir-hi”.
Per la seva banda, Blackman ha explicat que “l’ISE de 2024 batrà rècords de participació, amb 1.340 empreses amb estand i una previsió de 70.000 visitants, un 25% més que durant l’edició del 2019”. El director general de l’ISE ha destacat que el congrés “es consolida a Barcelona, i està preparat per quedar-s’hi durant molts anys. La nostra comunitat veu molt positivament que siguem aquí , i la bona relació amb el Govern ajuda”. A la reunió també hi ha assistit el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero i Circuns.
Impuls del Govern al sector audiovisual
Del total de companyies catalanes que comptaran amb un espai físic a l’esdeveniment, 30 d’elles estaran ubicades al pavelló de la Generalitat de Catalunya a l’ISE, organitzat per ACCIÓ i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). L’espai, que serà un 63% més gran que l’any passat amb 650m2 de superfície, té per objectiu facilitar que les empreses presentin les seves solucions tecnològiques en l’àmbit audiovisual, trobin nous clients, socis o inversors i que obrin nous mercats internacionals.
De fet, ACCIÓ preveu que les empreses catalanes ubicades al pavelló de la Generalitat mantindran al voltant de 1.000 reunions de treball i visites de negoci durant els quatre dies del congrés i que, durant el proper any, generaran un volum de negoci d’entre 2 i 2,5 milions d’euros fruit de la seva activitat al Integrated Systems Europe.
La empreses catalanes que participaran enguany a l’espai de la Generalitat de Catalunya a l’ISE són Aiwa Europe SL, Albadalejo, All About Media, Amate Audio, Blackfish, Clúster Audiovisual de Catalunya, Computer Vision Center (CVC), EGMStudio, EURECAT, FEDE, Fluendo, Fundació i2CAT, iDISC, Ledscontrol, NRDmultimedia – Vector3, SeeSound, BOL, Desilence, Eyesberg, ONIONLAB, Tigerlab, VPM, Carpa Revolució, Hand Poem, HULAHOOP, IotTable, IZI Record, OMINQO LAB, Waital i WindowSight.
Open Innovation Challenge
En el marc del congrés, ACCIÓ també organitza l’Open Innovation Challenge, un format de reunions de negoci ràpides perquè empreses i startups catalanes puguin donar resposta a diversos reptes tecnològics de l’àmbit audiovisual presentats per una quinzena de multinacionals i altres companyies com LG, 3CAT, Kave Home, Lavinia o AirParfum-Puig. Es preveu que hi participin més de 300 empreses per resoldre reptes vinculats a l’aplicació de la intel·ligència artificial, la creació de continguts, la IA generativa, les solucions 3D, els hologrames o la visió per computació, vinculats als sectors culturals, la cosmètica, la salut i benestar, el moble i decoració o l’educació, entre altres. Aquesta activitat està organitzada per ACCIÓ com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea a Catalunya.