con la colaboración de
PIMEC.jpg
inetum.jpg

Suscríbete al canal radio por RSS y tendrás cada semana tu nuevo programa

Programa setmanal de ràdio FM – Duració 25 minuts – Idioma: Catalá
El Món és Digital

Ràdio Sabadell – dijous 19:30 – 94,6 fm
Ràdio Mataró – dilluns 12:30 – 89,3 fm
Ràdio Granollers – dijous 20:30 – 107,7 fm
Ràdio Palafrugell – dijous 13:30 – 107,8 fm
Ràdio Sant Pol – dilluns 17:00 – 102.7
Ràdio Cabrera de Mar – dissabte 9:00 – 107.1 fm

[ivory-search id=”257946″ title=”Buscar en podcast RADIO”]

Catalunya al MWC 2024 + Saül Gordillo i Marta Clua

Catalunya al MWC 2024 + Saül Gordillo i Marta Clua

.

En el programa d’aquesta setmana comentem la presència de Catalunya al MWC 2024 a través de breus entrevistes a Rosa Rodriguez del BSC, Jordi Gisbert de Gironet, Alfons Rubio de Sinergia, Carles Anton del CTTC, Marcos Nospiritusanto de i2CAT i Joan Garcia i Elias Gargallo de Eurecat. També intervé Saül Gordillo que ens resumeix l’actualitat digital de la setmana passada i Marta Clua que ens presenta una novel·la interessant.
.

 

La IA amb Saül Gordillo, Ramon Palacio i Marta Clua
/ 00 00 Actualidad IA, 00 07 audio – RADIO

La IA amb Saül Gordillo, Ramon Palacio i Marta Clua

.
En l’edició actual de “El món és digital” el programa deTomás Cascante, s’explora la transformació digital i la intel·ligència artificial (IA) des de perspectives interessants i diverses.

Saül Gordillo es distingeix amb el seu projecte “Algoritmo Transparente”, destacant per la seva anàlisi sobre l’impacte de la IA i la necessitat d’adaptació davant l’acceleració tecnològica. Les seves reflexions ofereixen una mirada crítica sobre com la tecnologia modifica el nostre entorn i el futur social.

Ramón Palacio afegeix a la conversa una crítica penetrant sobre el concepte mateix de la intel·ligència artificial, qüestionant la seva denominació i explorant les seves implicacions més enllà de la comparació amb la intel·ligència humana. Aquest debat sobre les dimensions ètiques i les repercussions socials de la IA enriqueix el diàleg amb un enfocament crític i reflexiu.

Complementant aquestes perspectives, Marta Clua aporta al programa amb la presentació del llibre “El mar de la tranquil·litat”, enllaçant així la tecnologia amb la literatura. Encara que la seva contribució sigui més breu, Clua enriqueix la discussió amb un toc cultural, recordant-nos com la ficció pot reflectir i influir en la nostra comprensió de la tecnologia i la IA.

Col·laboració universitat i empresa amb Xavier Segura, president de la Comissió d'Universitats de PIMEC

Col·laboració universitat i empresa amb Xavier Segura, president de la Comissió d’Universitats de PIMEC

La col·laboració entre petites i mitjanes empreses (MIPIME) i universitats, segons Xavier Segura president de la Comissió d’Universitats de PIMEC, potenciaria la innovació i el creixement. Aquesta sinergia permet a les empreses afrontar desafiaments tecnològics amb suport acadèmic, generant idees disruptives i solucions creatives. Les iniciatives pràctiques, com projectes finals de grau, són un exemple d’aproximació entre aquests dos mons, tradicionalment allunyats. La digitalització i la necessitat de talent especialitzat són reptes comuns que podrien beneficiar-se d’aquesta col·laboració.


···

Actualitat Digital / Saül Gordillo, Marta Clua, Eduard Martín

Actualitat Digital / Saül Gordillo, Marta Clua, Eduard Martín

···

Saül Gordillo ens actualitza sobre les últimes tendències en el món digital i la intel·ligència artificial, destacant els avenços més recents i el seu impacte en la societat. D’altra banda, Marta Clua ens presenta dos llibres que fusionen la literatura amb la tecnologia, oferint una visió única sobre com la tecnologia pot influir en les narratives contemporànies. Finalment, Eduard Martí comparteix la seva visió crítica sobre Sora, la nova proposta d’OpenAI. Analitza les seves capacitats, els possibles usos i com pot transformar diversos sectors, subratllant la importància de comprendre i integrar èticament aquestes eines en el nostre dia a dia.

"Antes muerta que sin IA" un llibre de l'Àurea Rodriguez
/ 00 07 audio – RADIO

“Antes muerta que sin IA” un llibre de l’Àurea Rodriguez


···

Aureà Rodríguez presenta “Antes muerta que sin IA”, reflexionant sobre l’impacte de la intel·ligència artificial en la societat. Discussió sobre com la tecnologia, especialment la IA, esdevé essencial en tots els àmbits, destacant la necessitat d’adaptació i educació per aprofitar-ne els beneficis i evitar els perills. El llibre, segon d’una sèrie, aborda des de l’ètica fins a l’aplicació pràctica de la IA, cridant a una comprensió profunda i un ús responsable d’aquesta tecnologia. Rodríguez, guanyadora del premi DonaTIC, motiva a l’audiència a educar-se i adaptar-se a l’era digital, ressaltant la importància de la col·laboració i l’ètica en el desenvolupament tecnològic.

Panorama Digital 2024 i Fira ISE

Panorama Digital 2024 i Fira ISE

En aquest programa, Cascante ens presenta l’ISE, una exposició de primer nivell centrada en les darreres innovacions i tendències tecnològiques al sector audiovisual, i a continuació, testimonis d’algunes entrevistes del WebDoc “CATALUNYA ÉS DIGITAL PANORAMA 2024”, amb testimoniatges d’entrevistes realitzades a Liliana Arroyo, Directora general de Societat Digital a la Generalitat de Catalunya; Ester Manzano, Directora General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana a la Generalitat de Catalunya; Albert Domingo, Director d’UPF Ventures; Manel Sanromà, President de CIVICAi; Esteve Almirall, Professor a ESADE.

.

.

WebDoc: fer perdurable el teu esdeveniment, amb Tomàs Cascante
/ 00 07 audio – RADIO

WebDoc: fer perdurable el teu esdeveniment, amb Tomàs Cascante

Un WebDoc és un reportatge periodístic publicat en una One-Page Website, centrat en un Tema Específic o en la cobertura d’un Esdeveniment, Fira o Congrés que recopila testimonis i resums de presentacions, i declaracions d’organitzadors, ponents, expositors i participants. La seva finalitat és assegurar la perdurabilitat i accessibilitat de la informació i els coneixements compartits, més enllà de la data de conclusió de l’esdeveniment.


···

Presentació llibre "Rehumanizando la tecnología" amb la autora: Joana Barbany

Presentació llibre “Rehumanizando la tecnología” amb la autora: Joana Barbany

En l’entrevista sobre el seu llibre “Rehumanizando la tecnología”, Barbany comenta com integrar tecnologia i humanitat. Reflexiona sobre la seva influència personal, laboral i social, destacant la necessitat de rehumanitzar la tecnologia en cada canvi cultural. Enfatitza l’ús conscient de la tecnologia, preservant habilitats humanes essencials, i la importància d’educar les noves generacions en l’ús equilibrat d’aquestes eines.

Especial Previsions Digitals 2024 (II)
/ 00 07 audio – RADIO

Especial Previsions Digitals 2024 (II)

Aquest programa especial recull les opinions de 4 experts sobre el panorama digital que ens espera l’any 2044. En Antoni Cañete president de PIMEC, Jordi Marín Executive & Senior Advisor i expert en transformació digital i innovació,la Liliana ArroyoDirectora General Societat Digital Generalitat De Catalunya i en Josué Sallent Consultor i coordinador dels estudis de ciberseguritat a ENTI i a la Universitat EUNEIZ de Vitòria.
El programa està dividit en dues parts per adaptar-als 25 minuts del progarma. En l’emissió d’avui, presentarem la segona part, on començarem a explorar les visions i expectatives dels professionals respecte al futur digital i com això pot afectar la nostra vida quotidiana i professional.

play

Comença 2024, Liliana Arroyo ens parla de la situació de la dona enfront de les TIC i anuncia el panorama digital per al 2024
/ 00 07 audio – RADIO

Comença 2024, Liliana Arroyo ens parla de la situació de la dona enfront de les TIC i anuncia el panorama digital per al 2024

En l’entrevista a Liliana Arroyo, es debat sobre la dona en l’àmbit tecnològic, destacant la persistent bretxa de gènere. Tot i representar aproximadament el 50% de la població, les dones pateixen descompensacions en contractacions i salaris en el sector TIC. Això reflecteix estereotips i barreres que impedeixen la seva plena inclusió i progrés. S’enfatitza la necessitat de canviar narratives, oferir referents femenins i promoure una major inclusió des de l’educació primària. Iniciatives i premis busquen visibilitzar i empoderar les dones, avançant cap a una societat tecnològica més igualitària i inclusiva.
play

Escucha el Mundo Digital
a través de nuestros podcast

Audio·Entrevistas a personajes destacados de la Innovación, la Digitalización y la Ciencia

Programa semanal de Ràdio FM · duración 25 minutos · idioma: catalán

Entrevistas, declaraciones, opiniones sobre temas relacionados con las TIC

Encuestas o Sondeo de opinión · Audio entrevistas individualizadas a 5-10 personas · Todas responden al mismo cuestionario

Más allá del audio
La actualidad en el Mundo Digital

¡No se han encontrado publicaciones!

Scroll al inicio